martes, 29 de marzo de 2011

Catalunya über alles!

Embolica que fa fort! 

Comencem a acostumar-nos a que les crítiques a Catalunya s'identifiquin amb les crítiques al nacionalisme.

La veritat, estic segur que ja n'hi han, de nacionalistes catalans racistes, xenòfobs i "tontos" del cul, però no gaire més que catalans votants del PP, espanyols d'esquerres o de dretes, seguidors del Betis o controladors aeris amb els mateixos defectes. 

Atacar a Catalunya, des de dins o des de fora, sembla que surti gratis. La pel.lícula Catalunya über Alles reflecteix una visió de Catalunya que no es del tot irreal, però que evidentment no es "absolutament" real.

Podrien titular-la Catalunya über Alles!, Espanya über Alles!, Almendralejo über Alles! o La Guineueta über Alles!.

Se'ns pixen a la boca!


29.03.2011 - 21:03 - Països Catalans

Canviar “Deustchland über alles!” per “Catalunya über alles!” no és un canvi qualsevol. Suposa assumir com a certa la comparació de l’Alemanya nazi amb Catalunya, ja que aquesta era una frase que constava a l’antic himne alemany i que reafirmava la superioritat d’Alemanya respecte la resta. Aquest fragment va ser eliminat després de la Segona Guerra Mundial, i ara Ramon Trémens ho recupera per la seva última pel•lícula.
L’odi és un dels punts centrals de la pel•lícula, que tracta el tema del racisme i l’exclusió social. Segons el director lleidatà, “la intolerancia està augmentant” a Catalunya respecte la immigració. Térmens afirma: "No digo que toda la gente en Cataluña sea así, pero según la última encuesta de la Generalitat, el 75 por ciento de los catalanes ven la inmigración como algo negativo, y el cincuenta por ciento creen que hay demasiada".
En aquest sentit, aquesta pel•lícula és un “crit d’alarma” a certes actituds dels catalans respecte els immmigrants. A la pel•lícula es fa un retrat dels discursos sobre immigració, radicalitzats en els últims anys.


No hay comentarios:

Publicar un comentario